Poptávka po investičních nemovitostech neuvěřitelně roste

Důležité

Poptávka po investičních nemovitostech neuvěřitelně roste

  • Vilem Jungmann
  • 13. 06. 2022

Ať už se jedná o nostalgii po víkendovém královnině jubileu, současné globální ekonomické podmínky a vyhlídky, zdražování energií, ztráty a pokles kryptoměn, rusko-ukrajinskou válku nebo třeba obavy o akciový trh - nebo možná kombinaci některých či všech těchto faktorů - investice do “cihel a malty”, čili nemovitostí ve Spojeném království rostou ve všech čtvrtletích.

Investují začínající kupci BTL (nemovitostí k pronájmu), investují stávající pronajímatelé, investují banky, investují penzijní fondy, investují poskytovatelé sociálního bydlení a nyní dokonce britská vláda chce, aby investovali i lidé na dávkách. Zejména u posledně jmenovaných bude hrát roli dostupnost, nicméně mnoho zájemců o koupi je dobře finančně zajištěno a má přístup ke značným rezervám nebo dluhům, které je mohou podpořit. 

Jednoduše řečeno, nemovitosti a investiční nemovitosti byly vždy skvělým a stabilním výkonem ve srovnání s mnoha jinými dostupnými investičními možnostmi. Nemovitosti jsou investicí, která se opírá o silnou historii a jistotu hmotného majetku. 

Rostoucí hodnota domů a nájmů je často vynikajícím zajištěním proti inflaci. Pronajímané nemovitosti poskytují konzistentní měsíční peněžní tok, na který se můžete spolehnout. V současné ekonomické situaci tedy není překvapením, že investice do nemovitostí jsou opět supernákladné!

 Samozřejmě existují rizika a je třeba se ujistit, že máte správné investiční strategie. Například nákup správného typu nemovitostí ve správných oblastech s poptávkou po pronájmu a dobrými výnosy. Načasování může mít také velký význam, pokud usilujete o zvýšení kapitálové hodnoty - kupujte, když je trh nízko, a prodávejte, když je vysoko - pokud však hledáte dlouhodobý příjem, je to mnohem méně důležité. Nehleďte, nečekejte, kupujte. Dlouhodobě nemovitosti vždy rostou! To je fakt.